Giana Sisters: Dream Runners - Előzetes


Megnéztük a pörgős platformer folytatását...

Ez a játék egészen az 1990-es évekre tekint vissza, mivel az első Giana Sisters játékkal Commodore 64-en találkoztam. Első pillantásra csak egy szimpla Mario klónnak tűnt, és mivel akkoriban még elfogadható volt, hogy valamilyen játék alapján csinálnak egy másik játékot. Hosszas tervezgetés és újragondolás után 2014-be megjelent a folytatás Giana Sisters: Twisted Dreams néven, ami pörgős, és ötletes játékmenettel rukkolt elő. Sokak szerint a játék kiváló lett, mivel a játék fokozatosan nehezedett, viszont az instant világok közötti váltogatással ügyesen túl lehetett járni az ellenfelek eszükön. A visszajelzések alapján a játékosok a kooperatív lehetőséget is szívesen látták volna, ami most 2015-ben egy teljesen új játékként fog hamarosan megjelenni a Steamen, Giana Sisters: Dream Runners névvel.


A történet a kisebbik lány (Maria) elrablásával kezdődik. A két lány az évek során egy különleges képesség birtokába jutottak, amivel képesek voltak manipulálni az álmukat, és akár egymás álmába is bele tudtak nyúlni. Az egyik éjszaka egy nagy sárkány jelent meg Maria álmában, aki az utolsó pillanatban elrejtette nővérének a naplóját, amiből kiderül, hogy már régóta rettegésben tartotta őt a sárkány. Mivel Giana épp a serdülőkorba volt, megtanulta lemásolni húgának képességét, vagyis megidézni testvérét. A napló megtalálásával elindul hosszú és rögös útjára, hogy megmentse húgát, természetesen az ő álmán keresztül. A Dream Runners eddig béta fázisba van, és nem található külön történet benne, ezért is a Twisted Dreams történetét írtam le.


A régi szép idők emlékére a játék fejlesztők megkérték az akkoriban C64-re fejlesztett The Great Giana Sisters zeneszerzőjét, hogy mutassa meg a modern világban még mindig ott a helye. A játék zenéje messze kiemelkedő, ugyanis amikor a két lány között váltunk, a zene tökéletes precizitással átvált a melodikus és úgymond "boldogabb" dallamról metál zenére (Maria álmai általában békések, és boldogsággal teli, amíg nővére Giana a serdülőkorban van, és ugye próbálnak komolyodni, ezért az ő álmai kevésbé békések, ezért amikor Mariaként megyünk, akkor minden napos, boldog, és békés, viszont Giana-val játszva az ellentetjévé válik a környezet.


Most a Dream Runners-ben lehetőségünkben áll, hogy akár 4 emberrel egyszerre játszhassunk a régi pályák felújított változatán. Tulajdonképp az egésznek nincs más jelentősége, mint hogy ki ér be leghamarabb, szóval a versengésről szól, kivéve a boss fightoknál, ugyanis ott az összjáték lesz nagyobb hangsúlyban. Nagyjából ennyiből áll jelenleg a játék, mivel még bétában van a játék. A zenére visszatérve megkapta a Twisted Dreams zenéit, amint az már említve lett, és ezért egy nagy piros pontot kapnak tőlem a játék fejlesztői.


Összességében itt tart jelenleg a játék, még nem jelent meg, és még Steamen se kapható előrendelői verzióba, viszont megjelenési dátumként 2015 nyarát adták meg (ha lesz elérhető Steames oldala, akkor frissíteni fogom az előzetest), de akinek tetszett a Twisted Dreams, azoknak remek kihívás lesz más játékosokkal összemérni az erejüket, ugyan a játék közkedvelt a speedrun fanatikusoknak is, szóval lehet, hogy párszor ott fognak hagyni bennünket.

Hasonló játékok: Giana Sisters Twisted Dreams, Bit Trip Runner

Összes oldalmegjelenítés