Silent Hill törölve

Elnémult a csöndes hegy...

A Kojima Productions és a kiadó, Konami közötti múlt hónapban történt "összezörrenés" már akkor kérdésessé tette a készülőfélben lévő Silent Hill rész jövőjét. A tavaly bemutatott játszható demó meghozta azt a megújulást, amire a Silent Hill sorozatnak szüksége volt, főleg annak fényében, hogy Hideo Kojima is érintett volt benne.

A PC-s megjelenést sosem jelentették be, azonban a nemrégiben PC-re is érkezett Metal Gear Solid: Ground Zeroes és a Metal Gear Solid: Phantom Pain miatt titokban lehetett reménykedni. Azonban immáron hivatalosan is bejelentették, hogy a játékot törölték.

A San Francisco Film Society egyik eseménye után, egy a játékban közreműködő újságíró, Matt Hackney, majd Guillermo del Toro rendező is megerősítette, hogy itt a vége.

"Nem fog megtörténni és ettől összetörik a szívem", mondta del Torro.

Később a The Walking Dead színésze, Norman Reedus is sajnálatát fejezte ki az üggyel kapcsolatban.

"Szuper csalódott vagyok, pedig nagyon vártam. Remélhetőleg lesz még belőle valami. Sajnálom."

Mindeközben a Konami bejelentette, hogy a játszható demó április 29-én lekerül a Playstation Store-ból.

A remény utolsó szikráját a Konami által a Kotakunak tett bejelentés oltotta ki, amiben hivatalosan is megerősítették, hogy a Silent Hill projektet törölték.

"A Konami elkötelezett az új Silent Hill címekkel kapcsolatban, azonban a kezdetleges Silent Hill projektet, amit Guillermo del Toro rendezővel fejlesztettünk és amiben Norman Reedus is részt vett, nem folytatjuk.

A Kojima és Del Toro közötti együttműködés, az esetleges jövőbeni Silent Hill projektekkel kapcsolatban, jelenleg is folyamatban van. Kövessetek bennünket figyelemmel."

Összes oldalmegjelenítés