Nincs több fizetős mod

Szavaink meghallgattattak...

A Steam Műhely sok vitát kiváltó új szolgáltatását, a fizetős modokat, a közösség visszajelzései alapján megszüntettük, jelentette be a Valve.

"Visszavonjuk a fizetős szolgáltatást a Skyrim műhelyből. Bárkinek, aki pénzt költött a modokra, visszafizetjük a teljes összeget.", írta a Valve a Steam közösségi oldalán.

"Egyeztettünk a Bethesdával és egyetértenek."

"Azért tesszük mindezt, mert egyértelmű, hogy nem teljesen értjük, hogy mit csinálunk. Számos új szolgáltatást vezettünk be az elmúlt években, amikkel az volt a célunk, hogy a közösségi alkotók részesedést kapjanak a jutalmazásokból, és a múltban ez sikerült is. Most már egyértelmű, hogy ez az eset más."

A Valve szerint, a céljuk az volt, hogy a modok készítői akár "teljes munkaidőben is dolgozhassanak alkotásaikon", ha szeretnének, és hogy arra bátorítsák a fejlesztőket, hogy jobban támogassák a modder társadalmat.

"Azt gondoltuk, hogy ennek következtében jobb modok készülnek mindenki számára, ingyen és pénzért egyaránt. Azt akartuk, hogy a nagyszerű modok nagyszerű termékekké váljanak, mint például a Dota, Counter-Strike, DayZ és a Killing Floor és azt akartuk, hogy ez bármelyik mod készítőjével megtörténhessen."

"Azonban alábecsültük a különbségeket az eddig sikeres bevételfelosztási modelljeink és a Skyrim Műhelyben bevezetett fizetős modok között. Nagyon jól megértjük saját játékaink közösségeit, azonban nem a legjobb választás volt a Skyrim jól megalapozott, több éves modder társadalmába beleavatkozni."

A Valve úgy gondolja, hogy "nagyon csúnyán" melléfogott, attól függetlenül, hogy hisznek benne, hogy létezik egy "hasznos szolgáltatás" valahol a modok környékén, és továbbra is arra biztatják a közösséget, hogy ha bármilyen hasznos ötletük van, ne habozzanak megosztani velük.

A Bethesda egy rövid közleményben reagált a hírre.

"Miután egyeztettünk a Valve-val és meghallgattuk a közösségünket, a fizetős modok visszavonásra kerültek a Skyrim Műhelyből. Attól függetlenül, hogy szándékaink a legjobbak voltak, a visszajelzések egyértelművé tették, hogy ez nem az a szolgáltatás, amit szerettetek volna", írja a fejlesztő.

"A támogatásotok fontos számunkra és hallunk titeket."

A döntés valószínűleg pár embert elég érzékenyen érinthet, mivel a Bethesda maga bevallotta, hogy néhány Skyrim modder többet keresett, mint a saját csapatuk tagjai.

Összes oldalmegjelenítés