A Tripwire-nek nem tetszenek a fizetős modok


Csakis ingyen, sehogy máshogy...

A Tripwire Interactive frissítette a Killing Floor 2 végfelhasználó szerződését, miszerint bármilyen a felhasználók által készített modot kizárólag ingyen és bérmentve tehetnek közé. A frissítés csupán pár nappal a Valve által bevezetett fizetős mod szolgáltatás után látott napvilágot.

"A modjaitokat ingyen kell megosztanotok, pont", áll a szerződésben. "Sem ti, sem más személy vagy társaság nem árulhatja senkinek, hozhatja forgalomba bármilyen módon vagy számolhat fel pénzt az átadásért vagy használatért a Tripwire Interactive írásos beleegyezése nélkül."

"A végfelhasználók cserélhetik egymás között és terjeszthetik az Interneten keresztül, magazinok lemezein vagy máshogy, ingyen."

Ez a második alkalom, hogy a kiadó módosított az EULA-n. Az első módosítás a csaló és mások játékát zavaró játékosokkal kapcsolatban történt. Miszerint, ha egy játékost bűnösnek találnak, akkor a Tripwire visszavonja a játék CD-kulcsát és kitiltja őket a játék szervereiről.

A lehetőségnek, hogy a modok készítői pénz kérhessenek alkotásaikért, támogatókkal is büszkélkedhet, mint például a Garry's Mod készítője, Garry Newman, de sokan vallják az ellenkezőjét. A Change.org-on lévő petíció, amiben a Valve-ot kérik, hogy vonja vissza a fizetős tartalmakat a Steam Műhelyből már több, mint 90,000 aláírást gyűjtött össze.

A Killing Floor 2 már elérhető Korai Hozzáférésű játékként a Steamen és még az idei évben érkezik PS4-re is.

Frissítés:
A Tripwire Interactive megerősítette, hogy az említett kitétel már 2006 óta létezik a modokkal kapcsolatban, tehát nem a Valve által most bevezetett fizetős modokra érkezett reakció.

Összes oldalmegjelenítés