Purgatory: War of the Damned - Előzetes

Te jó ég...



Purgatory: War of the Damned. Hát nem tudom, hogy tudnék jót és elegendőt írni erről a játéknak nevezett valamiről. Minden tiszteletem a fejlesztőké, és senkit nem akarok megbántani, de ez az alkotás mélyen a szórakoztató szint alatt van. Közel 1 órát játszottam vele, és annak ellenére, hogy ez elegendő is volt arra, hogy kitapasztaljam a rendszert, nincs is benne több tartalom, vagy motiváció, amiért tovább lehetne folytatni.


Szóval az Ironsun Studio játéka egy tipikus death match szerű multiplayer játék, akár csak a sok-sok lövöldözős háborús cuccok egyike. Persze annyi a különbség, hogy ez igazán a fantázia világában játszódik és minden féle pisztoly meg puska helyett, varázslatokkal kell egymást kinyírni, na meg mágus bottal hadonászni.

  
A játék jelenleg 3 módot tartalmaz. Sima 1v1 duel, mindenki mindenki ellen és team death match. Még a palettán szerepel 2 másik opció is, de ez még csak early acces, szóval hiányos a tartalom. Ami a legszembetűnőbb, hogy kutya nem játssza a Purgatory-t, így kénytelen vagyunk a gép ellen tolni.


Nem értem a játék struktúráját, ugyanis ha belépünk a pályára, a horizonton látni fogjuk a csapattársaink és az ellenfél neveit, tehát nincs benne kihívás, mert egyből megtalálunk mindenkit. Arról nem is beszélve, hogy a gépnek van egy olyan titkos képessége, amivel bele tud olvadni a pályák falaiba, így sebezhetetlenek, amíg bent tartózkodnak.


A harcok során tapasztalati pontot gyűjtünk, így szintet lépünk és bizonyos kristályokat is kapunk meccsenként, amiből fejleszthetjük képességeinket vagy felszerelésünket. Erősebb varázsbotot vehetünk, ami egyébként közelharci fegyverként funkcionál, valamint  varázslatokat is vásárolhatunk. A játékban mondjuk az különleges, hogy ezeket a képességeket a pályán szétszórva megtaláljuk, de ha megveszünk valamit, akkor rögtön az első percektől rendelkezünk mondjuk tűzlabdával. Vannak benne egyébként egész hangulatos mágikus megoldások, például a robbanó répa.

  
És ennyi. 3 multiplayer opció, mindenkit látunk hol van a pályán, dara-dara-dara és semmi más. De még emberi játékosok sem. A játék egyébként roppant csúnya, 10 évet simán letagadhatna, de állítom, hogy 2005-ben szebb dolgok jöttek ki. Gagyik az animációk, ha meghal a karakterünk a földön fekve körbe-körbe pörög. Nem értem. Zene nincs, annak ellenére, hogy jó kis metál szól a kedvcsináló trailer alatt. A hangeffektek meg egyenesen rémesek, kibírhatatlanok és nagyon ocsmányak.


Végezetül csak azt mondanám, hogy nem értem ezt a játékot. Van benne kompetencia és jó ötlet, de a többi dologban annyi hiba van, amennyit el lehet követni. És mind ezek ellenére nagyon drága, 12,99 euró, Steam-en meg is nézhetitek. Persze ez még early acces, én nem tartom kizártnak, hogy ha nem is teljes egészébe, de szórakoztatóvá lehet ezt még csiszolni, de bitang sok munka kell még hozzá.

                                                                                                                --- Entomofob ---

Preview
D
A Purgatory: War of the Damned alatt a játékos ténylegesen a purgatóriumban érzi magát. Nem a hangulat miatt, hanem a minőség végett. Nagyon minimális élvezhetőségi faktort tartalmaz, bár lehetne még ebből jót kihozni. A tartalomhoz és a szavatossághoz mérten nagyon drága a játék.

Összes oldalmegjelenítés