PIXEL PUZZLES 2: BIRDS - TESZT


Teszteltük a Pixel Puzzles 2: Birds című játékot...


Nincs olyan ember, aki ne találkozott volna a puzzle-vel életében legalább egyszer. Van, aki túl türelmetlen hozzá és ezért nem szereti, mások pedig a kihívástól vezérelve képesek napokat-heteket felette görnyedni. Egy biztos: Rendkívül sikeres játékról van szó, ami már jó ideje elérhető a személyi számítógépeken is. A mai alanyunk is egy ilyen játék lesz.


A Pixel Puzzles 2 Birds alcímet viselő része 25 egyedi, különböző madarakról készült fejtörővel kedveskedik a játékosok számára. Mindezt egy képernyőn keresztül érhetjük el, ahol a különböző méretű kirakósok teljesítése után oldhatjuk fel a többi kisebb, vagy nagyobb fejtörőt. A skála viszonylag elég széles, mivel a 60 darabos készlettől kezdve egészen a 300 darabosig különbözőekkel fogunk majd találkozni, amit a játék véletlenszerűen rendez, így egy nagyobb készlet kirakása után hagy némi időt szusszanni a játék.


A játékmenet roppant egyszerű ugyebár. Oldalt úsznak a darabok, a mi feladatunk pedig, hogy a megfelelő darabokat a megfelelő helyre rakjuk. Igen ám, de a sorozat második számozott részében már van egy kis csavar a dologban, mégpedig az, hogy minden egyes puzzle darab forgatható. És forgatni is kell őket, ha a megfelelő helyükre akarjuk tenni mindegyiket. Amíg az előző részeknél ezzel nem kellett foglalkoznunk, itt már nem árt alaposan megvizsgálni az egyes darabokat és elgondolkozni rajta, vajon hogy is kell állnia ennek a résznek. Az előző részekhez képest kicsit javult is a játék. A darabok kiemelése már nem olyan nehézkes, és ha visszatesszük őket, akkor a körülötte úszó többi elem nem tűnik el és végre bármikor félbeszakíthatjuk a játékot az automentés funkciónak köszönhetően. Igaz, ezek nem hangzanak világmegváltó újításoknak, de aki játszott a sorozat korábbi darabjaival, annak mondhat valamit és biztos vagyok benne, hogy jó hírként kezeli ezen információkat.


Szintén új funkcióként szolgálnak a puzzle darabok alól véletlenszerűen kibújó kicsi rákocskák is, amelyeket felkapva és bedobva a tárolóba különböző segédeszközöket alkalmazhatunk. 5 rák felhasználásával egy kicsi ideig újra láthatóvá válik az eredeti, összerakott kép, 10 rák segítségével a kijelölt darabot a gép a megfelelő pozícióba tekeri, 20 rákért pedig még annak pontos helyét is megmutatja. Ezek rendkívül hasznos segítségek, főleg egy 220 darabos feladvány esetén, ahol az ember sokszor hajlamos elveszíteni a türelmét. Persze aki nem akar, annak nem kell élnie a segítséggel, teljesen opcionális.


A grafikáról különösképpen nincs mit mondani, mivel javarészt amúgy is csak képekből áll a játék, így maximum egy jobb flash játék szintjén áll az egész, de ennél nincs is többre szüksége. Hangok terén is csak az alaphangok kaptak helyet, háttérzene egyáltalán nincs, ami talán nem is baj, így könnyebben tudunk gondolkodni, vagy akár bármi más zenét, vagy beszélgetős műsort hallgathatunk közben, ha kedvünk úgy tartja. Az egyetlen problémám az a játékkal, hogy még mindig könnyen kihasználható a puzzle berakási funkciója. Ez igazán az előző részeknél volt zavaró, ahol a forgatással nem is kellett szenvedni, csak ha az ember elakadt, random elkezdett találgatni és addig helyezgette a kis elemeket, amíg véletlenül meg nem találta a helyét és a gép be nem rakta azt. Igazából nem hibáztatom emiatt a játékot, mivel ez csak egy funkció, amit ki lehet használni a könnyebb előrehaladás érdekében.


A Pixel Puzzles 2: Birds-öt inkább a pasziánsz és egyéb könnyed kikapcsolódást nyújtó programokhoz tudnám hasonlítani. Jól el lehet vele szórakozni ebédszünetben, 2 óra között, vagy ha nincs túl sok időnk és unatkozunk. Aki valami hasonlóra puzzle élményre vágyik, annak ezt a sorozatot ajánlanám. 

Pro: 
+ Sok, változatos méretben elérhető kirakós 
+ Új opciók, könnyebb kezelőfelület 
+ Automentés bevezetése 
+ Ötletes segítségek 

Kontra: 
-A berakós segítség még most is könnyen kihasználható


Értékelés
 9Játékmenet:

Könnyen kezelhető, gyorsan tanulható a játékmechanikája, és sok tekintetben változott az előző részekhez képest.
8 Hangulat: 

Néha egy idő után már unalmassá válhat és kicsit feszültté is teheti az embert, ha nincs elég kitartása, de nagyon jó kikapcsolódást biztosít.
 7Grafika: 

Grafikailag nem nyújt sokat, bár annál többet sem, mint amit kell neki. Többségében képekből áll az egész, de ez így jól is van.
 7Hangok: 

Hangok terén sem leszünk túlzottan elkényeztetve, de azt az elvárható alapot, amit kell, azt biztosítja.
 9Szavatosság:

Hiába raktuk már ki egyszer az összes kirakós készletet, bármikor újra és újra elővehetőek, mert nem egyszerűek a feladványok.
Review score
 8Nagyon jó kis relaxációs játék, amit még az idősebb korosztálynak is előszeretettel ajánlanék. Ezt a játékot kifejezetten élvezetesnek tartanám mondjuk táblagépeken és nagyobb mobiltelefonokon is.

Összes oldalmegjelenítés