Bloodsports.TV - TESZT

Teszteltük az arénában harcolós Bloodsports.TV-t...

Ha az ember MOBA-val akar játszani, akkor rengeteg lehetősége van, felsorolni sem lehet azt a sok címet. Viszont ha elege van abból, hogy állandóan beszól neki az ellenfél vagy/és utálja a közösséget, akkor lehet, hogy a Bloodsports.TV való neki. A játékot a Fatshark és Toadman Interactive fejleszti közösen és az előbbi adja ki. A Bloodsports.TV is egy MOBA játék, de olyan, ahol az ellenfelet nem játékosok alakítják, hanem a gép. Kizárólag PvE játékmóddal rendelkezik, játékos játékos elleni nincs.


A Bloodsports.TV egy spin-off játék. Ugyanabban a poszt apokaliptikus Svédországban játszódik, mint a Krater. A két cím játékmenete között van átfedés, de mégis más, hiszen a mostani játék egy aréna harcolós, MOBA elemekkel, ahol négy másik társunkkal közösen tudunk küzdeni az egyre erősebb hullámokban jövő GÉPI ellenfelekkel. A cél, hogy bevédjük a tornyainkat és a bázisunkat, ami ez esetben egy rakétasiló, és túléljük a megadott számú támadó hullámot (endless módnál meg természetesen ameddig eljutunk).


Aki játszott már valaha bármilyen MOBA-val, az azonnal otthon fogja érezni magát. A karakterek, a képességek, a bolt, az irányítás... ez mind ismerős lesz. Az egyetlen kivétel az, hogy nem fog pörögni az all-chat és nem tud az ellenfél csapata beszólni neked. 4 class 8 karakterével indul a játék: tank, healer, support, dps... a szokásos. A kétféle harcos per osztály nem tűnik soknak, jó fogadtatás esetén a fejlesztők kibővíthetik a számukat. Minden kör előtt van lehetőségünk, hogy a boltban elköltsük a szerzett aranyunkat tárgyakra, italokra. Szinte semmi különbség nincs a játékbeli bolt és a többi MOBA játék boltja között, bár én úgy éreztem, hogy ennél a PvE játéknál nincs szükség ennyiféle tárgyra.


A Bloodsports.TV-ben van fejlődési rendszer is (és most nem arra gondolok, hogy játékközben eléred a 18-as maximális szintet). Path of Glory. Különböző feladatokat kell elvégezni játék közben és akkor olyan passzív bónuszokat kapnak a karakterek, amikkel már a nehezebb játékokban is jól tudnak teljesíteni. Külön van négy ág a négy osztálynak, így mindig az a fajta harcos fejlődik, amivel a legtöbbet játszunk. Tulajdonképpen ez a Path of Glory adja a játék célját, ezt kell megcsinálni, hogy elmondhassuk, hogy mindent elértünk a Bloodsports.TV-ben. Ranglistával is rendelkezik a játék: minden kör után kapunk egy pontszámot, amivel felkerülünk valahova a táblázatban. Össze tudjuk magunkat hasonlítani a többiekkel és/vagy a barátainkkal, nyilván nehezebb fokozaton (amiből jó pár van és mindegyik mellé oda van írva, hogy pontosan mennyivel lesz nehezebb tőle a játék) több pontot kapunk, ezért is fontos a Path of Glory.


A Bloodsports.TV-ben nincsenek szerverek, minden játék peer-to-peer alapon működik, ami elfogadható, hiszen maximum 4 másik játékost kell vinni. A béta alatt egyszer sem volt olyan gondom, hogy nem találok éppen futó meccset, egy tucat menet közül csak egyszer volt olyan, hogy ki kellett lépnem, mert lagoltam. Drop in, drop out rendszerrel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy menet közben is tudunk csatlakozni, illetve kiesés esetén gyorsan vissza tudunk menni. Az sem probléma, ha olyan helyre csatlakozunk, ahol a játék már megy egy ideje, hiszen ilyenkor egyből felszinteződünk és kapunk elég pénzt is shoppingolni. Egyedül is lehet játszani, de annak nincs értelme.
Az, hogy meddig fog kitartani a Bloodsports.TV, csak attól függ, mennyien veszik. Szerencsére ezt a fejlesztők is tudják, ezért olyan akciót csináltak, hogy aki előrendeli, kettőt kap. Akinek megvan a Krater, olcsóbban veheti ezt. Ráadásként még 5 pack csomagot is lehet venni, így tényleg csak pár euróra jön ki darabja.


A játék grafikájával semmi problémám nem volt, bár  túl sok mindent nem lehet állítgatni. A másik játékot nem ismerem, de ha valamihez hasonlítani kéne a stílusát, hangulatát, akkor az a Borderlands lenne. Bármelyik karakter megállná a helyét ott is. A zenéje tetszett, a hangoknál csak az volt zavaró, amikor a közvetítő már sokadszorra mondja el ugyanazt. Nagyobb csatáknál picit azért leesett az FPS szám, 


Amíg a bétát teszteltem, nem untam a Bloodsports.TV-t. 8 karakter és a hatféle pálya pár órára mindenképpen elég volt, hosszútávra meg ott van a Path of Glory. A bossok számát viszont már most keveslem, ha jól számoltam csak háromféle variáció van (minden x-edik hullámban jön/jönnek). A játékmódok közül legjobban az endless mód tetszett. Igaz, hogy hosszúak voltak így a menetek, de a 15-20 -ik körnél már tényleg nagyon nehéz volt tartani az ágyukat és a bázist. Ahogy minden játék, úgy ez is sokkal jobb barátokkal, random játékosokkal. A Bloodsports.TV -t leginkább a horda mód szerelmeseinek ajánlom, azoknak, akik szeretik a co-op játékokat és akiknek elege van a MOBA játékok fertőző, mérgező közösségéből.


Bloodsport.TV megvehető a STEAM-en:
-10 euró, ha egyet veszünk
-23 euró, ha ötöt veszünk
-Ha van Krater-ünk, akkor 7,5 euró

Pro:
+ Co-op only MOBA
+ Ismerős játékmenet
+ Poszt apok hangulat
+ Olcsó
+ Nincs PvP

Kontra:
- Nincs PvP
- A kommentátor önismétli magát
Hosszú menetek, sok üresjárat két kör között


Értékelés
 7.0Játékmenet:

A Bloodsports.TV a MOBA stílus játékmenetével rendelkezik. A  különbség csak annyi, hogy a gép ellen kell menni. Nagyobb hangsúly van az összejátszáson.
8.5 Hangulat: 

A testvér játékához hasonló a hangulata. Tényleg olyan, mintha egy közvetítést néznék a TV-ben.
 8.0Grafika: 

Poszt apokaliptikus világ, karakterek. Látványos képességek.
 7.5Hangok: 

Kellemes zene, hangok. A kommentátor hamar ismétli magát, emiatt egy kicsit idegesítő hosszútávon.
 7.5Szavatosság:

Egy tucat nehézségi fokozat, Path of Glory. Karakterekből és bossokból nem túl sok van, de a számuk még nőhet.
Review score
7.7A Bloodsports.TV egy fura MOBA játék. Az, hogy csak gépek ellen kell játszani, lehet egy jó dolog, de úgy is fel lehet fogni, hogy a stílus értelmét veszti így. Akárhogyan is nézzük, jól össze van rakva.

Összes oldalmegjelenítés