Project Nimbus - Előzetes

Lőjed lőjed, rakéta, drón DRÓN...



Project Nimbus. Ez egy olyan név, amitől én magam személy szerint elolvadok. Ugyanis a játékiparban teljes mértékben hiánycikknek minősülnek az irdatlan modern robotos dolgok. Tudtok példát mondani? Jó, ott vannak a nem rég megjelent Transformers-ek, amik szerintem királyok, bár már mindenki ismeri őket. Akkor ott van a Hawken meg a társai, ami meg azért nem nagyon illik a képbe, mert multiplayer cucc. De olyan, ami single player kampányra épít, kevés van. Jó, nem azt mondom, hogy ez a Project Nimbus minden szempontot kielégít, de kezdésnek jó, nagyon nagyon jó!

 
Amit tudni kell a játékról, hogy Thai fejlesztők készítették, puszi a GameCrafterTeam-nek! A Project Nimbus egy nagyon gyors játékmenetű játék, ahol igazi japán animékbe illő robotokkal, pontosabban olyan embereket irányítunk, akik ezekbe a mechanikus gépezetekbe öltöztek. Egy poszt-apokaliptikus jövőben járunk és célunk meglehetősen egyszerű, szét kell darálnunk a gonoszokat.



A játék a reflexekre épít nagyon. A harcrendszer iszonyú gyors. Olyannyira, hogy önmagunktól szinte nem is tudunk célozni, a jobb klikk segítésével van autócélzás és így tudjuk bemérni a célpontokat. A megsemmisítésére minden olyan eszköz a lehetőségünkre áll, amiket valaha is elképzeltünk gyerekkorunkban, mikor robotosat játszottunk. Vannak rakéták, gépfegyverek, lézer, drónok, egyszóval minden mi kell.

 
Egy hatalmas terület áll rendelkezésünkre a különféle küldetésekben. Olyan magasra tudunk repülni, hogy a bolygó görbületét és megláthatjuk. Ezenkívül van gyorsítás, amivel turbómód tudunk üldözni és menekülni, valamint érdekes módon van egy időlassítási opció, ami éppen nem végtelen, de remeg lehetőséget nyújt arra, hogy kitérjünk a lövedékek elől. Na persze a nyomkövetős rakéta az kivétel, de még elterelő fáklyákat is tudunk kiengedni, ami eltéríti a robbanóeszközöket.


És minden a másodpercek alatt történik. Olyan gyorsan pörög a játék, hogy egy-egy pálya végére kifulladunk az izgalomtól. Sajnos, ez annyira jó, mint amennyire rossz is, hiszen az apró dolgokat így nem tudjuk élvezni, hiszen túl gyorsan történnek az események. Arról nem is beszélve, hogy a küldetések is legtöbbször ugyan arról szólnak: likvidáld az ellenséget. Persze pályánként más robotot kapunk, amik különböző fegyverzettel rendelkeznek, sőt, van olyan küldetés is, ahol fegyverünk sincs, csak drónokat tudunk küldeni az ellenfélre, mégis, hamar kiismerhetővé válik a játék.


Bár meg kell mondani, hogy elég hosszú tartalom elérhető benne. Sok küldetés van, ráadásul több nehézségi fokozat is, amik jócskán meghosszabbítják a játékidőt. De van benne sima túlélő mód is, a téma kedvelőinek. A játék egyébként nagyon szép, Unreal Engine fut a szemünk előtt, ami talán a sci-fi és robotos dolgok ábrázolására a legalkalmasabb. Zeneileg is nagyon szép munkát végeztek a fejlesztők. Egy keleties hangulatú, mégis robotos hangzást kapunk, ami még jobban a japán animékre emlékeztet.


Én nem is csodálkozok azon, hogy a játékközösség nagy része nagyon pozitívra becsülte a Project Nimbus-t. Tényleg egy olyan címről van szó, amivel ritkán találkozunk manapság. Sokan reménykednek, hogy később lesz benne muiltiplayer mód, mert akkor még jobban élvezhetőbb lesz a dolog, ámbár erről még nem esett szó. A játék jelenleg early access, ami azt jelenti, hogy még nincs teljes egészében kész. Az elérhető tartalom fele hiányzik, ezen kívül megtalálhatóak apró hibák: néha a küldetések végén nem lép tovább a játék a következő misszióra, vagy én tapasztaltam olyat is vagy kétszer, hogy töltésnél inkább kidobott az asztalra. Hát na, több idő kell a robotcucc felkészítésére! Steam-en Ti is elérhetitek, egyébként annyira nem is drága.

                                                                                                             --- Entomofob ---

Preview
A
A Project Nimbus egy olyan játék, amivel nem mindig találkozik az ember. Ez a fajta robotos dolog igazán ritkaság számban található meg a jelenlegi videojáték iparban, tehát becsüljétek meg. Nagyon hangulatos, nagyon pörgős és maximális szórakozási faktort kínál.

Összes oldalmegjelenítés